Téma: Dió

Ételek, amik fiatalosan tartanak

WEBBeteg összeállítás - Cs. K., fordító és Bak Marianna, biológus szakfordító - 2024.03.13. 11:50
Nem maradhatunk örökké fiatalok, de a sok értékes ásványi anyagot, vitamint, antioxidánsokat és enzimeket tartalmazó élelmiszerek segítenek abban, hogy tovább megőrizhessük fiatalosságunkat. Cikkünkben ezek közül...

Táplálkozási Akadémia: olajos magvak

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2022.05.05. 20:33
Olajos magvak
Az olajos magvak palettája széles. Lássuk ábécé sorrendben a hazánkban ismertebb magvakat: dió, földimogyoró, kesudió, makadámdió, mandula, mogyoró, napraforgómag, paradió, pisztácia.

Dió - Az egyik legértékesebb gyümölcsünk

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2021.01.31. 11:36
Dió
A dióbél nemcsak ízletes, hanem bizony egészséges is. A WEBBeteg.hu sorozatában most e sokrétű csonthéjas gyümölcs tulajdonságaira hívja fel a figyelmet.

Miért jó a dió és a mák?

Bálint Cseppek - 2011.12.16. 17:12
Magyarországon a karácsonyi asztal elmaradhatatlan kellékei a diós és mákos bejgli, melynek receptje anyáról lányára száll, mindenkinek megvan a saját bejgli sütési praktikája, a legjobb töltelékek receptjét szinte...

Cukorbetegség és diófogyasztás

MTI - 2010.12.07. 05:17
A dió rendszeres ropogtatása javítja a cukorbetegek ereinek állapotát és csökkenti koleszterinszintjét, ezért igen jót tesz az egészségüknek. A biztató hírt a betegségek megelőzésével foglalkozó Amerikai Kollégium...
Állatkísérlettel igazolták, hogy a prosztatadaganatok lassabban növekednek és jóval kisebbek maradnak rendszeres diófogyasztás hatására.

A napi diófogyasztás jót tesz az egészségnek

Független Hírügynökség - 2008.12.09. 10:50
A rendszeres diófogyasztás egy sor anyagcsere-betegségtől menti meg az embert - derítették ki spanyol kutatók. Az amúgy is egészséges mediterrán étrend kedvező hatását a dió, mogyoró még fokozza, állapították meg.