Téma: Eper
Eper - 9 ok, amiért érdemes fogyasztani
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2024.05.19. 05:03
Az eper szezonja májustól júliusig tart. Ez a gyümölcs nemcsak finom, hanem táp- és biológiai értéke is magas. Mit érdemes tudnunk az eperről? Milyen tápanyagokat tartalmaz? Milyen előnyökkel jár egészségünk...
Milyen tüneteket okoz az eperallergia?
Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász, allergológus - 2023.06.10. 19:33
Eper: kimagasló C-vitamin-, magas vas-, kalcium-, magnéziumtartalom és alacsony kalóriatartalom. Színe, illata és zamata miatt a kora nyári időszak egyik legkedveltebb gyümölcse. Fogyasztása azonban kellemetlen...
Az eperben is van parabén
Több mint TestŐr - 2019.05.29. 14:54
Megszokhattuk mostanában, hogy egyes kozmetikumoknál külön feltüntetik, hogy parabénmentes. De vajon miért kell félnünk a parabéntől? A parabén egy tartósítószer, aminek molekulája az eperben és a kék áfonyában is...
Az eper és az áfonya csökkentheti a szívroham kockázatát nők esetében
MTI - 2013.01.16. 15:45
Heti három vagy több adag eper és áfonya evése egyharmaddal csökkentheti a szívroham kockázatát a nőknél - közölték amerikai és brit kutatók új tanulmányukban.