Téma: Húsfogyasztás
Paleolit táplálkozás pro és kontra
WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2023.10.06. 12:40
Miközben az orvosok és táplálkozási szakértők szerint az egészséges élethez mindenből szükségünk van egy kicsire, vannak, akik azt állítják, az összes gabonafélét felejtsük el a tejtermékekkel együtt, állati eredetű...
Cukorbetegek húsfogyasztása - Mire kell odafigyelni?
Springmed - Dr. Baranyi Éva, Dr. Winkler Gábor - 2023.08.10. 11:58
Húsból miért nem ehet annyit a cukorbeteg, amennyit akar, ha egyszer a napi szénhidrátszámítás szerint nem kell figyelembe venni a szénhidráttartalmát?
A magyarok számára még a diéták is elképzelhetetlenek húsok nélkül
Pápai Hús Kft. - 2023.05.15. 13:06
A lakosság egyharmada kifejezetten figyel a táplálkozására, sőt, saját bevallása szerint tudatosan táplálkozik. Szinte ugyanekkora kör vallotta azt, hogy követ valamilyen speciális diétát – derül ki a Pápai Hús Kft....
A vörös és a fehér hús fogyasztása egyaránt ártalmas a koleszterinszintre
MTI - 2019.06.05. 10:40
Az általános vélekedéssel ellentétben azonos hatással van a vér koleszterinszintjére a vörös és a fehér hús fogyasztása amerikai kutatók új tanulmánya szerint.
Sonka húsvétra - Mi alapján válasszunk?
WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2019.04.20. 04:33
Nem minden sonka, ami annak látszik. A termék származási helye sokat elárul. A megszokott helyről vásároljunk. Ilyen tippeket, tanácsokat adhatunk a háziasszonyoknak, mielőtt vásárolni mennek. De hogyan ismerhetjük fel...
Afrikai sertéspestis: mi is tehetünk a járvány terjedésének megelőzéséért
WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2018.08.16. 09:41
Több európai országban is romlott az afrikai sertéspestis járvány (ASP) helyzete. Hazánkban a betegség házi sertésekre történő átterjedésének megakadályozása érdekében kiemelten fontos, hogy betartsák a járványvédelmi...
Táplálkozási trendek: holnap és ma
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2018.06.16. 18:56
A táplálkozás életünk egyik dinamikusan változó területe. Szinte naponta jelenik meg egy-egy új étrendi irányzat vagy új élelmiszer az üzletek polcain.
A legegészségtelenebb hűtőszekrényben tartott ételek
DRportal - 2016.08.26. 05:21
Bizonyára mindenki tudja, mekkora táplálkozási bűncselekményt követ el, amikor sajtos hamburgert rendel az étteremben. De mi a helyzet a hűtőszekrényben tartott egészségtelen ételekkel? A következő listán felsoroljuk a...
Húsfogyasztás: csak mértékkel
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2016.05.07. 14:21
A hús alapvető emberi élelmiszer. Soha nem volt olyan olcsó, és soha nem fogyasztották olyan nagy mennyiségben, mint napjainkban. A húsfogyasztás az utóbbi 40 évben világszerte megháromszorozódott.
Kevesebb húsfogyasztással a világ egészségesebb, hűvösebb és gazdagabb lenne egy tanulmány szerint
MTI - 2016.03.22. 23:23
Kevesebb hús, több gyümölcs és zöldség fogyasztásával emberek millióinak idő előtti halálát lehetne megelőzni évente a század közepéig, jelentősen csökkenne a felmelegedésben szerepet játszó károsanyag-kibocsátás, és...
Kell-e félnünk a húsoktól?
TÉT Platform Egyesület - 2015.10.27. 14:50
Vihart kavart az Egészségügyi Világszervezet bejelentése, amelyben a vörös húsokat a valószínűleg rákkeltő, a feldolgozott hústermékeket pedig a bizonyítottan rákkeltő kategóriába sorolta be. Mit jelent mindez, és...
NÉBIH: antibiotikumok és más szerek nem maradnak az állatok húsában
WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2014.04.24. 09:41
Az állatgyógyászatban az antibiotikumok ma már kizárólag az állatok bakteriális eredetű fertőző betegségeinek gyógykezelésére szolgálnak, hozamfokozóként való alkalmazásukat 2006-ban betiltották az Európai Unióban.
Rákkeltő lehet a túl sok állati fehérje a középkorúaknál egy kutatás szerint
MTI - 2014.03.05. 18:37
Ha a kevés állati eredetű fehérjét fogyasztó középkorúakhoz hasonlították a hasonló korú, sok húst és tejterméket evő személyeket, az derült ki, hogy az utóbbiaknál négyszer nagyobb a rák kockázata - idézte a Science...
Kérdések a hús körül - Egyem, ne egyem?
WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2014.03.02. 11:11
Ön mennyi húst eszik naponta? Tudta, hogy az ajánlások szerint egy felnőtt adagja maximum 200 g? Ez kb. egy-két szelet csirkemellnek, plusz két-három szelet felvágottnak felel meg. Nem sok.
Mi is a baj a ló húsával?
WEBBeteg - 2013.03.09. 23:23
Ha az IKEA-s lóhúsbotrány kapcsán akarunk egy kicsit azon filozofálgatni, hogy mi is a baj a ló húsával, már a legelején ki kell jelentenünk, hogy az égvilágon semmi. Élettanilag összetevői tökéletesen megfelelnek a...
Allergiát, sokkot okozhat a húsfogyasztás
MTI - 2010.03.01. 13:03
Gyakrabban okoz súlyos allergiás rohamot, anafilaxiás sokkot a hús, mint eddig feltételezték - közölték vasárnap amerikai kutatók.
Nem a húsevés okozza az emlőrákot
MTI - 2009.06.15. 17:43
Korábbi vizsgálatokkal ellentétben a most közzétett, eddigi legnagyobb tanulmány nem talált összefüggést a húsevés és az emlőrák kialakulása között. A megnyugtató eredményeket az International Journal of Cancer közölte.
A túlsütött hús növeli a rák kockázatát
MTI - 2009.04.23. 09:20
Azoknál a személyeknél, akik rendszeresen túlsütött vörös húst fogyasztanak, 60 százalékkal magasabb a hasnyálmirigyrák kockázata - állítják egyesült államokbeli kutatók, akik vizsgálataikról az Amerikai Rákkutató...