Téma: Húsfogyasztás

Paleolit táplálkozás pro és kontra

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2023.10.06. 12:40
Paleolit táplálkozás
Miközben az orvosok és táplálkozási szakértők szerint az egészséges élethez mindenből szükségünk van egy kicsire, vannak, akik azt állítják, az összes gabonafélét felejtsük el a tejtermékekkel együtt, állati eredetű...

Cukorbetegek húsfogyasztása - Mire kell odafigyelni?

Springmed - Dr. Baranyi Éva, Dr. Winkler Gábor - 2023.08.10. 11:58
Húsból miért nem ehet annyit a cukorbeteg, amennyit akar, ha egyszer a napi szénhidrátszámítás szerint nem kell figyelembe venni a szénhidráttartalmát?

Sonka húsvétra - Mi alapján válasszunk?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2019.04.20. 04:33
Nem minden sonka, ami annak látszik. A termék származási helye sokat elárul. A megszokott helyről vásároljunk. Ilyen tippeket, tanácsokat adhatunk a háziasszonyoknak, mielőtt vásárolni mennek. De hogyan ismerhetjük fel...

Táplálkozási trendek: holnap és ma

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2018.06.16. 18:56
A táplálkozás életünk egyik dinamikusan változó területe. Szinte naponta jelenik meg egy-egy új étrendi irányzat vagy új élelmiszer az üzletek polcain.
Bizonyára mindenki tudja, mekkora táplálkozási bűncselekményt követ el, amikor sajtos hamburgert rendel az étteremben. De mi a helyzet a hűtőszekrényben tartott egészségtelen ételekkel? A következő listán felsoroljuk a...

Húsfogyasztás: csak mértékkel

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2016.05.07. 14:21
A hús alapvető emberi élelmiszer. Soha nem volt olyan olcsó, és soha nem fogyasztották olyan nagy mennyiségben, mint napjainkban. A húsfogyasztás az utóbbi 40 évben világszerte megháromszorozódott.

Kell-e félnünk a húsoktól?

TÉT Platform Egyesület - 2015.10.27. 14:50
Vihart kavart az Egészségügyi Világszervezet bejelentése, amelyben a vörös húsokat a valószínűleg rákkeltő, a feldolgozott hústermékeket pedig a bizonyítottan rákkeltő kategóriába sorolta be. Mit jelent mindez, és...

Kérdések a hús körül - Egyem, ne egyem?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2014.03.02. 11:11
Ön mennyi húst eszik naponta? Tudta, hogy az ajánlások szerint egy felnőtt adagja maximum 200 g? Ez kb. egy-két szelet csirkemellnek, plusz két-három szelet felvágottnak felel meg. Nem sok.

Mi is a baj a ló húsával?

WEBBeteg - 2013.03.09. 23:23
Ha az IKEA-s lóhúsbotrány kapcsán akarunk egy kicsit azon filozofálgatni, hogy mi is a baj a ló húsával, már a legelején ki kell jelentenünk, hogy az égvilágon semmi. Élettanilag összetevői tökéletesen megfelelnek a...
Korábbi vizsgálatokkal ellentétben a most közzétett, eddigi legnagyobb tanulmány nem talált összefüggést a húsevés és az emlőrák kialakulása között. A megnyugtató eredményeket az International Journal of Cancer közölte.
Azoknál a személyeknél, akik rendszeresen túlsütött vörös húst fogyasztanak, 60 százalékkal magasabb a hasnyálmirigyrák kockázata - állítják egyesült államokbeli kutatók, akik vizsgálataikról az Amerikai Rákkutató...