Téma: Kolin
Lecitin - Mit érdemes róla tudni?
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2024.08.03. 05:03
Az egyik legszélesebb körben használt természetes adalékanyag a lecitin, amely számtalan élelmiszerünkben megtalálható emulgeálószerként vagy tartósítószerként. Az emberi szervezet nélkülözhetetlen vegyülete, minden élő...
A kolin meg is akadályozhatja az Alzheimer-kór kialakulását
WEBBeteg - Szegő Miklós, fordító - 2022.03.18. 20:36
A kolin egy vízben oldódó makrotápanyag, amely hasonlóképpen hat a szervezetben, mint a B-vitaminok (B8-vitaminnak is nevezik). Szükséges a máj és az agy megfelelő működéséhez, biztosítja az idegrendszer és az izmok...
Tojás és koleszterin - Fél évszázadig félreértelmezték a hatását
WEBBeteg - Dr. Reinhardt István - 2022.01.27. 22:03
A tojás közismert a magas koleszterintartalmáról. Mivel a koleszterin - pontosabban a vér magas koleszterintartalma - bizonyítottan kulcsszerepet játszik az érelmeszesedés és a szív- és érrendszeri megbetegedések...
B8-vitamin - Miért fontos?
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2018.09.12. 16:09
A B8-vitamin (kolin) a B-komplex család tagja, vízoldékony vegyület, mely képes emulgeálni a zsírokat (lipotróp hatású). A kolin (az inozitollal (B9-vitamin) együtt) a lecitin egyik alkotóeleme, elősegíti a koleszterin...
Ajánlás kismamáknak - Több kolintartalmú étel
MTI - 2012.09.27. 14:37
Évtizedekkel később csökkentheti az utódnál a magas vérnyomás és a mentális problémák kockázatát, ha a várandós nő elegendő kolint fogyaszt, például tojás vagy sovány hús formájában - állapították meg amerikai kutatók.