Téma: Likopin
Karotinoidok
WEBBeteg - Mázi-Fülöp Nóra, dietetikus - 2023.09.30. 05:03
A karotinoidok természetes pigmentek, melyek a zöldségek, gyümölcsök, sőt gombák és baktériumok színét is adják. Ők felelnek a sárga, narancssárga és a piros színekért. A zöld színű növényekben is megtalálhatók, azonban...
A paradicsomfogyasztás hatásai - Mit mondanak a kutatók?
WEBBeteg - Dr. Reinhardt István - 2023.08.18. 09:00
A paradicsomot nemcsak a hagyományos magyar konyha része, hanem számos speciális étrend, például a mediterrán diéta is előszeretettel használja. Mivel egészséggel kapcsolatos hatásai a széles körű kutatás ellenére nem...
A paradicsom is távol tartja az orvost
DRportal - 2015.05.18. 11:25
Jó hír azok számára, akik nem kedvelik az almát, hogy az almához hasonlóan a paradicsom rendszeres fogyasztása is kedvező hatást gyakorol az egészségünkre. Sőt, ahhoz, hogy élvezhessük egészségvédő hatását, még a...
A paradicsomlé nem csak finom, de egészségügyileg is hasznos
MTI - 2012.01.04. 10:21
A rosszindulatú daganatok kezelésének a sugárkezelés egyik fontos módszere, melynek mellékhatásait amerikai kutatók szerint enyhítheti a paradicsomlé, illetve a benne található likopin.
A likopin csökkentheti a tüdőrák kockázatát
MTI - 2010.03.25. 11:06
A mediterrán diéta csökkenti a szívinfarktus és a tüdőrák kockázatát, sőt a szellemi képességek időskori romlásának veszélyét is, és ennek egyik tényezője a paradicsom piros színét adó festékanyag lehet - írja az...