Téma: Magas vérnyomás

Az üdítőfogyasztás veszélyei

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2012.07.10. 23:23
Csak üdítőt ittam - mondják sokan, és csak kevesen vannak tudatában, hogy a cukros üdítők nem csak jelentős plusz kalóriát tartalmaznak, de hosszútávon is rossz hatással vannak az egészségre.
A magas vérnyomásra való hajlam öröklődhet, de ahhoz, hogy hajlamból betegség legyen, az életmódunk is jelentősen hozzájárul. Hart Nikolett, az Oxygen Medical humánkineziológusa arra hívta fel a figyelmet, hogy...

Elsózott egészség

MTI - 2012.05.07. 11:06
Csökkenne a magas vérnyomással küzdő betegek és az agyi katasztrófák száma a dubaji Szív Világkongresszuson részt vevő tudósok szerint, ha az élelmiszeripar nem sózná meg annyira az ételeket.
A magas vérnyomás csökkentésének forradalmian új, műtéti eljárással történő módját próbálták ki szlovák orvosok Pozsonyban - adta hírül a hirek.sk szlovákiai magyar hírportál pénteken.
A magas vérnyomással kezelt betegek két százaléka nem reagál a rendelkezésre álló kezelési módszerekre - mutatta ki két amerikai egészségbiztosító közös vizsgálata.

A kardiomozgás a gyerekeket is védi

healzz - 2012.02.26. 00:08
Egyre riasztóbb méreteket ölt a gyerekek körében is terjedő mozgásszegénység és elhízás, valamint az ezek talaján kialakuló betegségek, mint például a magas vérnyomás és a cukorbetegség. Dr. Babai László, az Oxygen...
Az elmúlt negyedévben hatvanhat fiatalt kellett egészségügyi ellátásban részesíteni energiaital-fogyasztással összefüggő esemény miatt, kettejüknél, maradandó következményként, magas vérnyomás alakult ki - derül ki az...
Kapszulák vagy tabletták rendszeres szedése helyett sokan választanak természetes gyógymódokat és elméletileg igyekeznek úgy élni, hogy ne legyenek betegek, de ezt kevesen hajlandók megtenni.

Só és magas vérnyomás

MTI - 2011.09.05. 14:41
Ebben az évezredben, szinte már minden országban a legtöbb ember szív- és érrendszeri betegségben hal meg. Vannak azonban jellegzetes különbségek: Európában, az Egyesült Államokban a halál oka legtöbbször szívroham...
Sokan szeretnék gyógyszerek szedése nélkül csökkenteni az emelkedett vérnyomást és az általánosan ismert, hogy kevesebb konyhasó fogyasztása ebben fontos tényező, de most újabb táplálkozási szempont szerepére derült...

A C-vitamin csökkenti a vérnyomást

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011.08.17. 14:20
Magas a vérnyomása? Talán itt az idő, hogy elgondolkodjon az intravénás C-vitamin injekciók kipróbálásán. Egy új olasz tanulmány szerint, az intravénás C-vitamin injekciók csökkenthetik a vérnyomást a központi...
A túlzott sófogyasztás nemcsak a vérnyomást emeli, hanem a halálozás kockázatát is növeli - állapították meg amerikai szakértők, akik szerint azt is igazolták, hogy a nátrium erősen veszélyes, ám a kálium sói sokat...
Noha a magas vérnyomással élő amerikaiak halálozása, az utolsó évtizedekben jelentősen csökkent, még mindig 57 százalékkal magasabb, mint a normális vérnyomásértékűeké. A Circulation című folyóiratban közölt tanulmány...

Hogyan okoz magas vérnyomást a konyhasó?

Medipress - 2011.04.21. 21:41
A Case Western Reserve Egyetem és a Kenti Állami Egyetem munkatársai kimutatták, hogy a sóbevitel azért emeli a vérnyomást, mert megnehezíti a szív- és érrendszer számára a vérnyomás és a testhőmérséklet szimultán...
A szívbetegség vezető haláloknak számít Európában. Hatvanöt éven felüliek esetében a kockázat még magasabb: a szívbetegségben meghalt betegek nyolcvan százaléka hatvanöt éven felüli.

Az ereket (is) védő újdonság: kenyér kevesebb sóval

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2011.03.25. 12:21
A magas vérnyomás kialakulásának egyik legfontosabb kockázati tényezője a túlzott sófogyasztás. Minden életkorban, mindkét nemnél szoros, dózisfüggő a kapcsolat a sóbevitel mértéke és a vérnyomás értékei között – ezt...
Ausztrál kutatók igazolták, hogy a világ egyik legtöbbet használt szívgyógyszerét, a béta-blokkoló csoport régebbi készítményeit szedő emberek, kevesebb zsírt égetnek mint azok, akik nem részesülnek ilyen gyógyszeres...
A túl sok nátriumfogyasztás következtében, számos komoly betegség kialakulásának kockázata is megnő, ezért mindenkinek érdemes tudnia, hogyan juttat a szervezetébe öntudatlanul sokkal több nátriumot, mint kellene.
A Colorado Egyetem kutatásai szerint még az amúgy egészségesen étkező, sószegény diétán élő emberek is veszélyben lehetnek a magas vérnyomás miatt, ha túl sokat fogyasztanak egy igen gyakori élelmiszer ipari adalékból.