Téma: Nátrium-glutamát

A kínai étterem szindróma avagy a nátrium-glutamát-érzékenység

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2023.09.23. 14:39
Az egyik legismertebb élelmiszer-adalékanyag az E621, a nátrium-glutamát, amelyet a gyártók ízfokozás gyanánt adnak a termékekhez. Vizsgálatok fényt derítettek arra, hogy a készételek nagymértékű fogyasztása...

Idegméreg az ételekben? 4 tény a nátrium-glutamátról

TÉT Platform Egyesület - 2016.04.22. 11:25
Az utóbbi hetekben számos oldalon találkozhattunk azzal a rémhírrel, hogy sok élelmiszerünket és ételünket idegméreggel fűszerezve fogyasztjuk, ami természetesen szörnyű betegségek egész sorát szabadítja ránk. A...