Téma: Olajos magvak
Táplálkozási Akadémia: olajos magvak
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2022.05.05. 20:33
Az olajos magvak palettája széles. Lássuk ábécé sorrendben a hazánkban ismertebb magvakat: dió, földimogyoró, kesudió, makadámdió, mandula, mogyoró, napraforgómag, paradió, pisztácia.
Dió - Az egyik legértékesebb gyümölcsünk
WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2021.01.31. 11:36
A dióbél nemcsak ízletes, hanem bizony egészséges is. A WEBBeteg.hu sorozatában most e sokrétű csonthéjas gyümölcs tulajdonságaira hívja fel a figyelmet.
Milyen betegségek esetén hasznos a dió? Lássuk a tudományos tényeket
WEBBeteg - Dr. Reinhardt István - 2017.08.27. 09:41
A dióról régóta gyanítják a kutatók, hogy fogyasztása számos betegség megelőzésére alkalmas lehet. Magas telítetlenzsírsav-tartalma miatt az egyik betegségcsoport, amellyel kapcsolatban vizsgálódnak, az a szív- és...
Olajos magvak és mediterrán étrend - a legjobb választás
WEBBeteg - 2016.10.23. 12:47
Túlsúllyal és kezdődő cukorbetegséggel bajlódó, kóros vérzsírszintű és magas vérnyomásos betegek, akiket ma legtöbbször metabolikus tünetcsoport elnevezéssel kezelnek, lényegesen ritkábban fordulnak elő ott, ahol a...
Olajos magvak - Sokat segíthetnek?
MTI - 2010.05.11. 17:21
Az olajos magvak fogyasztása jót tesz az egészségnek, mert egyéb előnyei mellett csökkentheti a vér koleszterinszintjét is - állapították meg hétfőn megjelent tanulmányukban amerikai kutatók.
Az olajos magvak és a cukorbetegség
MTI - 2009.07.05. 16:13
Az olajos magvak vagy a mogyoróvaj fogyasztása csökkenti a szívbetegség kockázatát a 2-es típusú cukorbetegséggel élő nők körében - állítják kutatók.
A napi diófogyasztás jót tesz az egészségnek
Független Hírügynökség - 2008.12.09. 10:50
A rendszeres diófogyasztás egy sor anyagcsere-betegségtől menti meg az embert - derítették ki spanyol kutatók. Az amúgy is egészséges mediterrán étrend kedvező hatását a dió, mogyoró még fokozza, állapították meg.