Téma: Omega-3 - 2. oldal
Kihasználatlan telitetlen zsírsav források
Medipress - 2011.05.03. 16:03
A halfeldolgozó iparban általában kidobják a hal máját, pedig a spanyolországi Almeria Egyetem kutató megerősítették, hogy a halmáj nagyon gazdag többszöri telítetlen zsírsavakban, melyek jótékony hatással vannak az...
Omega-3 zsírsavak: nagy mennyiségben veszélyes
WEBBeteg - K. J., fordító - 2011.04.24. 09:02
Az omega-3 zsírsavak eddig a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések elleni küzdelemben csodafegyvernek számítottak. A legfrissebb tanulmányok arra hívják fel a figyelmet, hogy a sokat dicsért...
Kedvezően hat az Omega-3 a szülés utáni depresszióra
Medipress - 2011.04.21. 10:21
A terhesség alatt halolaj kapszula formájában fogyasztott omega-3 zsírsavak csökkentik a szülés utáni depresszió kockázatát.
Módszerek a szájüregi rák megelőzésére
Medipress - 2011.03.18. 09:07
A Journal of the American Dental Association című folyóiratban nemrég megjelent tanulmány szerint az egészségügyben dolgozóknak fontos szerepe lehet abban, hogy az emberek figyelmét felhívják arra, milyen módszereket...
Mi hiányzik a vegánok szervezetéből? Kutatás
Medipress - 2011.02.12. 09:41
Egy nemrég a Journal of Agricultural and Food Chemistry című szaklapban megjelent kutatási anyag szerint a vegánok a szervezetében a B12-vitamin és omega-3 zsírsavakból alakul ki hiány.
Az omega-3 zsírsav javíthatja a szív anyagcseréjét
Medipress - 2011.01.14. 11:13
A standard kezelésben részesülő szívbetegek állapotán javítani látszik az omega-3 zsírsavakat tartalmazó táplálék-kiegészítő.
Omega-3 zsírsav: ezért javasolt időseknek is
Medipress - 2010.12.14. 21:41
A Johns Hopkins Egyetem munkatársai szerint az omega-3 zsírsavakban gazdag étrend (főként halak és tengeri állatok fogyasztása) csökkenti az időskori sárgafolt-degeneráció kialakulásának kockázatát.
A telítetlen zsírsavak nem használnak a szívritmuszavarok ellen
MTI - 2010.11.21. 23:32
A koszorúér szűkület kockázatát csökkenthetjük telítetlen zsírsavak fogyasztásával, azonban a szívritmuszavar kialakulásának esélyét ezek nem befolyásolják – közölték amerikai kutatók.
Omega3-zsírsav: Újabb pozitív hatások
Medipress - 2010.10.30. 12:37
A Harvard-i Orvosi Egyetem kutatói megállapították, hogy a már sokat emlegetett omega-3 zsírsavak egy más területen is hasznosnak bizonyultak. Ugyanis ezek a halolajban megtalálható értékes anyagok segítenek az...
Omega-3 zsírsavak: így csökkentik a gyulladást
Medipress - 2010.09.27. 12:47
A halolaj esetében régóta ismert, hogy serkenti az agyműködést és jót tesz a szívünknek és az érrendszerünknek is. A híres-neves omega-3 zsírsavval kapcsolatos pozitív hatások közül amerikai kutatók nemrég azt vették...
Heti egyszer zsíros hal - Csökken a makula degeneratio kockázata
MTI - 2010.07.21. 09:12
Alacsonyabb lehet a kockázata a jelentős látásromláshoz, súlyos esetben vaksághoz vezető időskori makuladegeneráció kialakulásának azoknál az időseknél, akik legalább hetente egyszer zsíros halat esznek - állítja egy...
Omega-3 zsírsavak: nem minden cukorbetegnek hasznosak
Medipress - 2010.07.05. 09:34
Az omega-3 zsírsavak nagyfokú fogyasztása 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő nők esetén nem csökkenti a szívbetegségek kockázatát, ezzel szemben férfiaknál egyértelmű előny tapasztalható – állítja egy új tanulmány.
A lazacfogyasztás előnyei
MTI - 2010.06.24. 13:07
A lazac rózsaszín színét adó astaxantin elnevezésű festékanyag jelentősen csökkenti a vérben található gyulladást jelző fehérje szintjét. A lazac rendszeres fogyasztása - ennek megfelelően - jótékony hatással van a...
Halolaj: szájüregi betegségekre is gyógyírt jelenthet
MTI - 2010.03.01. 09:06
Egy új vizsgálat szerint, amelynek eredményeit a Molecular Oral Microbiology közölte, a halak húsában található omega-3 zsírsavak az ínygyulladás és hasonló, szájüregi folyamatok megelőzése szempontjából is fontosak.
A halevés a hosszú élet titka?
MTI - 2009.11.14. 12:36
A japánok életkilátásai az utóbbi években minden más ország fiaihoz képest az első helyre kerültek. Számítások szerint minden második japán gyerek, aki 2007-ben látta meg a napvilágot, megünnepelheti a 107....
A halfogyasztás tovább előnyei
MTI - 2009.08.17. 18:36
Hét fejlődő országban, mintegy 15 ezer idős emberrel elvégzett felmérés szerint a rendszeresen halat fogyasztóknál kisebb a szellemi leépülés kockázata.
Halevés és omega3 zsírsav - csak a mérsékelt fogyasztás ajánlott?
MTI - 2009.05.10. 10:33
Azok a svéd férfiak, akik általában hetenként ettek zsíros halból készült ételt, ritkábban kerültek szívelégtelenség miatt kórházba, mint azok, akik nem fogyasztottak halat; ugyanakkor túl sok hal fogyasztása sem tűnik...
Az Omega3 pozitív hatását vitatja egy friss tanulmány
Független Hírügynökség - 2009.03.31. 20:55
Az Omega-3 zsírsavas ételkiegészítőknek semmiféle jótékony hatásuk sincs a szívrohamos páciensek számára - állapította meg egy friss német tanulmány. Ez nagy meglepetés, mert homlokegyenest ellenkezik a korábbi...