Téma: Rákkockázat
Mi hajlamosít a tüdőrák kialakulására?
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2022.03.16. 04:33

A tüdőrákos megbetegedés közel 90 százalékáért a dohányzás felelős, ráadásul a tüdőrák kialakulásának a kockázata egyenes arányban áll az elszívott cigaretták számával és a dohányzás időtartamával. Tehát fokozottan...
A serdülőkori túlsúly növeli a felnőttkori bélrák kockázatát
MTI - 2015.05.28. 02:51
A serdülőkori túlsúly jelentősen megnöveli a felnőttkori bélrák kockázatát egy tanulmány szerint.
Veszélyesek a feldolgozott húsok? - Kutatás
MTI - 2010.04.21. 16:46
A kutatás által alátámasztott életviteli tanács: sok hal és szárnyas, kevés vörös és feldolgozott hús fogyasztása ajánlott a rákkockázat csökkentése érdekében.
Az igazgatóknál ritkább a rák
Független Hírügynökség - 2008.02.19. 11:24
Az igazgatók ritkábban betegednek meg rákban, a bolti eladóknál gyakoribb a hátfájás, a kórházi ápolónőknél többször fordul elő szívbetegség - derítette ki egy meglepő ausztrál felmérés.