Téma: Sajt
A Listeria a hűtőben jobban túlél, mint szobahőmérsékleten
WEBBeteg - Füzesi Zsuzsa, fordító - 2022.06.13. 18:03
A sajtok tárolásával kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kutatás szerint a Listeria baktérium alacsony hőmérsékleten jobban túlél, mint szobahőmérsékleten, és a sótartalom sem befolyásolja hosszabb ideig történő tárolás...
Sajt és bor
Orvostkeresek Egészségmagazin - 2012.12.06. 10:41
Elsősorban a francia nemzet szokásai és tapasztalatai alapján ma már több országban is népszerű az egyes borok sajtokhoz való társítása. A bor legjobb barátjaként is definiált tejtermékek és az alkoholos ital azonban...
Várandósság: amit a sajtfogyasztásról tudni kell
MTI - 2012.08.01. 23:23
Terhesség idején a táplálkozás alapvetően befolyásolja a baba fejlődését és különböző későbbi tulajdonságait is. Egy új japán vizsgálat tanúsága szerint a gyermekkori fogszuvasodás elleni küzdelem szempontjából is...
A sajtfogyasztás jótékony hatása
MTI - 2012.07.25. 23:23
A rendszeres sajtevés 12 százalékkal csökkentheti a kettes típusú, felnőttkorban kialakuló cukorbaj veszélyét - állítják amerikai kutatók.
A sajt és az olivaolaj - Rákot okozhat?
Medipress - 2011.02.16. 18:37
Egy új kutatás szerint napi 53 grammnál több sajt másfélszeresére növeli, a mindennapos olivaolaj-fogyasztás viszont felére csökkenti a húgyhólyagrák kialakulásának kockázatát.
A sajt hozzájárulhat a cukorbetegség megelőzéséhez
MTI - 2011.01.02. 14:14
A tejtermékekben olyan zsírsav található, amely csökkenti a felnőttkori cukorbetegség kifejlődésének kockázatát. Amerikai kutatók vizsgálatának eredményeit az Annals of Internal Medicine karácsony előtti száma közölte.
Liszteriózis - Újabb halált okozott a fertőzött sajt
Független Hírügynökség - 2010.02.24. 14:17
Az osztrák hatóságok szerint a kvargli sajtban kimutatták a Listeria monocytogenes nevű kórokozót, ami november közepén számos megbetegedést okozott.
Liszteriózis - Hogyan fertőzött a halálos sajt?
MTI - 2010.02.17. 16:07
A fertőzött termékeket kivonták a forgalomból, miután január 23-án a vizsgálatok megállapították, hogy egyértelmű összefüggés van fogyasztásuk és a halálesetek között.