Téma: Stevia

Parlagfű-allergiások óvatosan fogyasszanak steviát!

Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus, fül-orr-gégész - 2023.09.07. 19:03
A stevia (sztívia) a jázminpakóca nevű növény leveléből készült, cukorbetegek, diétázók körében közkedvelt édesítőszer. A természetes, kalóriamentes, a nádcukornál akár 200-300-szor édesebb sztívia fogyasztása parlagfű...

Édesítésre használt anyagok előnyei és hátrányai

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2023.03.29. 17:28
Cukor
Cikkünkben az édesítésre használt anyagokkal általánosságban foglalkozunk, egészséges emberek étrendjének részeként. A beteg vagy túlsúlyos és elhízott személyek diétájára nem térünk ki, ők kövessék kezelőorvosuk...

A stevia - természetes és kalóriamentes édesítőszer

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2022.03.22. 22:03
A stevia (sztívia) egy természetes édesítőszer, a növényt évszázadok óta ismerik és használják dél-amerikai őslakosok ételek édesítésére, gyógyításra, a köztudatban azonban csak néhány évtizede van jelen.