Téma: Szacharin
Mikor milyen édesítőszert válasszunk?
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2023.01.05. 17:03
Az ételeink édesítésére a legelterjedtebb természetes édesítő manapság a kristálycukor (szacharóz, répacukor) és a méz használata, ugyanakkor már nagyon sokféle édesítőszer közül választhatunk a boltok polcairól. Nem...
Alacsony energiatartalmú és energiamentes édesítőszerek
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2014.11.25. 14:55
Az édesítőszerek olyan élelmiszer adalékanyagok, amelyeket az élelmiszerek édes ízének kialakítására vagy asztali édesítőszerként használunk.
A mesterséges édesítőszerekről
WEBBeteg - Szimuly Bernadett - 2012.07.09. 10:41
Az édes íz szeretete velünk született tulajdonság, már az újszülöttek is ösztönösen előnyben részesítik többi ízzel szemben. A különböző eredetű cukrok jelentős kalóriatartalma miatt (illetve cukorbetegek számára...