Téma: Tartósítószer
A gyermekkori bőrkiütés gyakori okai: vegyi anyagok a környezetünkben
WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022.08.03. 07:30
Antibakteriális szappanok, testápoló krémek, eldobható törlőkendők, mosó- és öblítőszer maradványok. A lista még hosszan folytatható lenne azokkal az anyagokkal, amelyek mind okozói lehetnek a gyermekkori...
Csapdák az étkezésben - Tévhitek az egészséges táplálkozásról II.
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2018.03.27. 11:25
A saját és családunk egészségének megőrzése érdekében fontos a tudatos vásárlás. Az összetevőket kötelező a csomagolásokon feltüntetni, ezt mindig érdemes elolvasni.
Feldolgozott ételek pro és kontra
DRportal - 2017.11.03. 16:04
Feldolgozott ételekként emlegetjük azokat, amelyek fizikai és kémiai eljárásokon esnek át, így végeredményben más jellegű ételt kapunk, mint amilyen az alapanyag volt. Tehát lehet feldolgozott étel egy kolbász is, amit...
Nitritek és nitrátok a hús- és egyéb készítményekben
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - 2017.06.21. 06:14
Megfelelőek a hús- és egyéb élelmiszerkészítményekben adalékanyagként használt nitritek és nitrátok jelenlegi egészségügyi határértékei, állapította meg az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a legfrissebb...
Allergiát okozó ételadalékok
Budai Allergiaközpont - 2014.09.09. 17:12
A modern élelmiszeripar egyik sajátossága a különböző adalékanyagok egyre növekvő mértékben történő alkalmazása. Az ételadalékok használatának célja lehet tartósítás, ízfokozás, színezés, vagy állagjavítás. Bizonyos...