Téma: Tranaszzsírsav
Növelheti a depresszió kockázatát a zsíros ételek fogyasztása
WEBBeteg/Medipress - 2025.03.24. 15:49
A transzzsírokban és telített zsírsavakban gazdag élelmiszerek fogyasztása növelheti a depresszióra való hajlamot. Több tudományos vizsgálat is erre az eredményre jutott.
Oxikoleszterin - a legveszélyesebb koleszterin?
WEBBeteg - K. J., fordító - 2011.01.17. 16:16
Szívünk és ereink számára egy, ma még kevéssé ismert koleszterin jelenti a legnagyobb fenyegetést: az oxikoleszterin. A sütés folyamata által az ételbe kerülő, valamint számos készételben már eleve meglévő ún....
Só és transzzsírsavak: mindkettő veszélyes
MTI - 2010.06.22. 21:49
A befolyásos brit egészségügyi felügyeleti szerv, a NICE alapvető változásokat sürget az élelmiszerek termelésében, valamint reklámozásában, és a zsír- és sótartalom drasztikus csökkentésére szólít fel a szív- és...