Téma: Táplálkozás - 6. oldal
Ételek, melyek kedvezően hatnak az agyat érintő betegségekre
DRportal - 2016.04.19. 11:25
Az étrendünknek tagadhatatlanul egészségügyi hatásai is vannak, például a szív működésére, a testtömegindexre, a diabétesz kialakulására. Amit elfogyasztunk, az az agyunk működését is befolyásolhatja; az egészségtelen...
Mivel helyettesíthetjük a tiltott ételeket?
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2016.03.29. 11:25
Ha táplálékallergiában vagy táplálékintoleranciában szenvedünk, elsődleges szempont egy olyan terápia tartása, amellyel a tüneteket előidéző élelmi anyagokat, élelmiszereket vagy adalékanyagokat elkerülhetjük. Az...
Ideális napi energiabevitel férfiaknál
Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2015.11.10. 13:47
Az egyéni energiaszükséglet rendszerint jól megállapítható egy kis számolással, amelyhez szükség van testünk adataira (pl....
Kell-e félnünk a húsoktól?
TÉT Platform Egyesület - 2015.10.27. 14:50
Vihart kavart az Egészségügyi Világszervezet bejelentése, amelyben a vörös húsokat a valószínűleg rákkeltő, a feldolgozott hústermékeket pedig a bizonyítottan rákkeltő kategóriába sorolta be. Mit jelent mindez, és...
A mediterrán diéta az agyra is jó hatással van: íme, a legfontosabb alapelvei
WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2015.08.19. 02:51
A JAMA Inetrnational Medicine-ben publikált új kutatás szerint a mogyorófélékben és olívaolajban gazdag mediterrán diéta késlelteti a kognitív hanyatlást az időseknél.
Ételallergia: Ne állítson fel öndiagnózist!
Receptneked.hu - 2015.08.18. 17:25
Egyre több tudományos kutatás igazolja, hogy az ételallergia divatjelenséggé lett, és sokkal több ember tartja allergiásnak magát, mint amennyien valójában azok.
Vitaminhiányhoz vezethet a vegetariánizmus? Táplálkozási tippek
Budai Allergiaközpont - Nagy Dóra, dietetikus - 2015.08.04. 11:25
Az ovo-lakto vegetáriánusok fogyasztanak tojást és tejterméket, a laktovegetáriánusok azonban tojást nem. A vegánok viszont semmiféle állati eredetű élelmiszert nem vesznek magukhoz, így például mézet sem. A nyersevők...
Hogyan befolyásolja a gyógyszerek hatását a táplálkozás?
WEBBeteg - K. J., fordító - 2015.07.03. 13:11
Egyes élelmiszerek a jóllakottság érzésén kívül más hatással is lehetnek szervezetünkre: gátolhatják, vagy akár fel is erősíthetik bizonyos gyógyszerek hatását. Ezekről a nem kívánt következményekről azonban sem az...
A fehérjék szerepe az étrendben
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2015.06.26. 05:21
Az élő sejtek legfontosabb alkotórészei a fehérjék, ezért ezeknek a táplálékok között különleges szerepük van. A szerkezetüket tekintve 20 különféle aminosavból állnak.
Tények és tévhitek a bioélelmiszerekről
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2015.06.19. 07:38
Manapság az egészséges ételek és italok fogyasztása egyre felkapottabbá, divatosabbá válik, növekszik a kereslet és a vásárlók érdeklődése a bioélelmiszerek iránt – szerencsére.
Mindent a margarinról - tények és tévhitek
VIPR Kommunikációs Ügynökség - 2015.06.10. 14:55
Cikkünkben a leggyakoribb, margarinnal kapcsolatos tévhitekről és azok eloszlatásáról olvashat.
A feltöltődés a helyes táplálkozással kezdődik
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2015.05.15. 14:55
Helyes táplálkozással támogathatja szervezetét az edzések és a pihenés időszakában is. Ebben a cikkben tippeket olvashat az egészséges és ízletes táplálkozásról az edzés és verseny időszakban.
A vitaminok fontossága
Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2015.05.07. 15:51
Mindannyiunknak szükségünk van minden fontos vitaminra és ásványi anyagra, hogy szervezetünk megfelelően működhessen.
Szervezetünknek állandóan...
11 éves kisfiú nyerte a MOMOT és a Kor Kontroll Társaság harmadik receptversenyét
V and B Kommunikáció - 2015.03.24. 05:21
Közel százan gondolták úgy, hogy próbálkoznak, leleményes, fantáziadús és persze egészséges ételeik receptjét küldik be a MOMOT és a Kor Kontroll Társaság harmadszor meghirdetett, Egészségedre! elnevezésű...
Tegyen szíve egészségéért!
Hypertonia - Antal Emese, dietetikus - 2015.03.19. 13:11
Érelmeszesedés, kóros vérzsírszintek, magas vérnyomás, infarktus, agyi érkatasztrófa rettegett szív- és érrendszeri betegségek, amelyek a legtöbb halálesetet okozzák szerte a világon. Sajnos a statisztikák szerint az...
Nagyböjt alatt elmúlhatnak a betegség tünetei
Magyar Preventív Gasztroenterológiai Társaság - 2015.02.26. 23:23
Diétába nagyböjt idején is csak úgy szabad fogni, ha biztosítjuk, hogy a szervezet minden szükséges tápanyaghoz hozzájusson – figyelmeztet a Magyar Preventív Gasztroenterológiai Társaság (MAPPET).
Táplálkozás sztómával
Van Holnap! Zsákos Alapítvány - 2015.02.02. 02:51
A sztómával való táplálkozás nagyon fontos kérdés a frissen műtöttek számára. Sajnos azonban a legtöbbször olyan téves információkat kapnak ezzel a témával kapcsolatban, amik ijesztőek lehetnek számukra.
Lazacolaj az okos és egészséges gyermekekért
WEBBeteg - Dr. Prokisch József, vegyész, egyetemi docens - 2015.01.20. 23:00
Az omega-3 zsírsavak és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkenése közötti összefüggéseket azt követően állapították meg, hogy megfigyelték, a grönlandi eszkimók körében annak ellenére alacsonyabb a...
Ideális táplálkozás szabadidős sportolóknak - II. rész
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2014.12.09. 23:23
Mikor és mit érdemes enni edzés után? Mire kell figyelnie annak, aki azért sportol, mert fogyni szeretne? Cikkünkből megtudhatja a válaszokat.
Snowboard - Milyen az ideális testalkat?
Sportorvos.hu - 2014.11.23. 17:11
A snowboard igen fiatal sportág, az 1960-as években indult hódítóútjára. Olimpiai sportággá közel harminc évvel később vált, az 1998-as Nagano-i Téli Olimpián debütált.
D-vitamin teszt
2014.10.29. 00:00
A magyarok több mint kétharmada szenved D-vitamin-hiányban tél végére. Önt fenyegeti D-vitamin-hiány, vagy elegendő vitamint juttat be a szervezetébe?
Tények és tévhitek az adalékanyagokról
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2014.10.17. 07:38
Az adalékanyagok szót meghallva általában egészségre káros, mesterséges vegyületek jutnak eszünkbe, amelyeket azért adnak az élelmiszerekhez, hogy általuk befolyásolják, javítsák a termék minőségét, állagát...
A rendszertelenül étkezők nagyrésze fiatal
Szinapszis - 2014.08.01. 11:17
A legtöbben otthon készített ételt fogyasztunk, nem túl változatos a táplálkozásunk, de szívesen kipróbálunk új recepteket – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg egészségportál...
Éttermi táplálkozás ételintolerancia esetén
WEBBeteg - Sándor Judit, újságíró - 2014.07.29. 13:21
A boltok polcain egyre több termékkel találkozhatunk ami gluténmentes, cukormentes, illetve laktózmentes jelöléssel van ellátva.