Téma: Vörös hús
Növeli-e a vörös hús fogyasztása a diabétesz kockázatát?
WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2023.09.04. 13:12
A vörös hús olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek nem előnyösek, sőt ártalmasak is lehetnek számunkra.
A kullancscsípés húsallergiát okozhat?
Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus - 2022.06.08. 03:03
Az Egyesült Államokban egyre terjed a Lone Star névre keresztelt kullancsfaj, melynek csípése után jobb kerülni a vörös húsok fogyasztását. Az élősködő által okozott allergiás esetek már több európai országban is...
A vörös és a fehér hús fogyasztása egyaránt ártalmas a koleszterinszintre
MTI - 2019.06.05. 10:40
Az általános vélekedéssel ellentétben azonos hatással van a vér koleszterinszintjére a vörös és a fehér hús fogyasztása amerikai kutatók új tanulmánya szerint.
Egészséges a vörös húsok és a belsőségek fogyasztása?
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2016.05.16. 16:07
Szervezetünknek szüksége van fehérjékre ahhoz, hogy egészségesen fejlődjön, növekedjen és működjön.
A vörös és feldolgozott húsok növelik a bélrák kockázatát
MTI - 2011.05.24. 15:41
Az elfogyasztott vörös és feldolgozott húsok mennyiségének csökkentése, a több rost étrendbe iktatása és a rendszeres testmozgás 43 százalékkal szoríthatná le a bélrákos esetek előfordulásának arányát.
A túlzott vörös hús fogyasztás reális veszélye
Medipress - 2011.02.23. 18:37
A Brit Táplálkozástudományi Alapítvány által készített tanulmány arra hívta fel a figyelmet, hogy a túl sok vörös hús rákot okozhat. A felnőttek ajánlott mennyisége mindössze heti 500 gramm, ami naponta három vékony...
Vörös hús: Mennyi a még nem ártalmas mennyiség?
MTI - 2011.01.03. 23:23
Nagyobb a szélütés kockázata azoknál a nőknél, akik sok vörös húst esznek - állapították meg egy tíz évig tartó, több tízezer nő bevonásával készült tanulmány eredményeként svéd kutatók.
Veszélyesek a feldolgozott húsok? - Kutatás
MTI - 2010.04.21. 16:46
A kutatás által alátámasztott életviteli tanács: sok hal és szárnyas, kevés vörös és feldolgozott hús fogyasztása ajánlott a rákkockázat csökkentése érdekében.
A hasnyálmirigydaganat újabb kockázati tényezője
WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2009.07.30. 22:10
A vörös húsban és a tejtermékekben gazdag étrend növeli a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázatát – állítja egy amerikai tanulmány.
Két hamburgert és egy metabolikus szindrómát!
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2009.07.23. 11:36
Egy új felmérés eredményei megerősítették, amit már régóta gyanítottunk: a fejlett országokban elterjedt étrend növeli a metabolikus szindróma kialakulásának kockázatát. A tejtermékek fogyasztása, úgy tűnik, védelmet...
Vörös hús: a szívbetegség és a rák kockázatát növeli
Független Hírügynökség - 2009.03.24. 17:25
A vörös húsok vagy a hústermékek fogyasztása növeli a halálozás kockázatát, a fehér húsok fogyasztása viszont csökkenti, derítette ki egy 10 éven át végzett amerikai vizsgálat.
A vörös húsok bélfertőzésre hajlamosítanak
Független Hírügynökség - 2008.10.30. 15:55
Aki állandóan sok vörös húst fogyaszt, az könnyebben fertőződhet meg az E.coli baktériumnak azzal a fajtájával, amely súlyos vérzéseket is okozhat, állapították meg amerikai és ausztrál tudósok.