Diétás burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 75 dkg újburgonya
- 1 csokor friss kapor
- 4 dl kefir
- 5 dkg juhtúró
- kevés cukor (vagy mesterséges édesítőszer)
- ízlés szerint só.
Elkészítés:
Az újburgonyát gondosan megmosom, majd héjastól enyhén sós vízben megfőzöm. Még melegen megtisztítom és vékony karikákra vágom. Hagyom kihűlni. A kefirbe belekeverem a juhtúrót és a nagyon finomra metélt kaprot, ezután ízlés szerint megsózom, megédesítem. A mártásba beleforgatom a burgonyakarikákat. Csak akkor fedem le, ha már teljesen kihűt. A hűtőszekrényben legalább fél napig érlelem, hogy az ízei jól összeérjenek.
Hasonló receptek
Tzatziki saláta 2.
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tortellini saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Fejes saláta kapros túróöntettel
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes