Diétás burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 75 dkg újburgonya
- 1 csokor friss kapor
- 4 dl kefir
- 5 dkg juhtúró
- kevés cukor (vagy mesterséges édesítőszer)
- ízlés szerint só.
Elkészítés:
Az újburgonyát gondosan megmosom, majd héjastól enyhén sós vízben megfőzöm. Még melegen megtisztítom és vékony karikákra vágom. Hagyom kihűlni. A kefirbe belekeverem a juhtúrót és a nagyon finomra metélt kaprot, ezután ízlés szerint megsózom, megédesítem. A mártásba beleforgatom a burgonyakarikákat. Csak akkor fedem le, ha már teljesen kihűt. A hűtőszekrényben legalább fél napig érlelem, hogy az ízei jól összeérjenek.
Hasonló receptek
Kapros-hagymás zellersaláta
Saláta, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Dinnyesaláta juhsajttal
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Almás burgonyasaláta
Saláta, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes