Sonkás salátatál

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg gépsonka
  • 20 dkg gomolyatúró
  • 20 dkg kígyóuborka
  • 1 csomag retek
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 fej saláta
  • 15 dkg paradicsom
  • fél dl olívaolaj
  • két evőkanál borecet.

Elkészítés:

Az uborkát, a retket, a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Enyhén sózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a csíkokra vágott sonkát, a túrót, végül a cikkekre szelt paradicsomot. Olajjal, ecettel meglocsoljuk, és kellőképpen lehűtve salátalevelekkel bélelt tálkára tálaljuk. Vajjal kent pirított kenyérrel vagy bármilyen kenyérrel főételként tálaljuk.

Hasonló receptek

Liechtensteini Homár saláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kukoricás rizssaláta

Saláta, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Görög saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: