Sonkás salátatál
Hozzávalók:
- 15 dkg gépsonka
- 20 dkg gomolyatúró
- 20 dkg kígyóuborka
- 1 csomag retek
- 1 csomag újhagyma
- 1 fej saláta
- 15 dkg paradicsom
- só
- fél dl olívaolaj
- két evőkanál borecet.
Elkészítés:
Az uborkát, a retket, a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Enyhén sózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a csíkokra vágott sonkát, a túrót, végül a cikkekre szelt paradicsomot. Olajjal, ecettel meglocsoljuk, és kellőképpen lehűtve salátalevelekkel bélelt tálkára tálaljuk. Vajjal kent pirított kenyérrel vagy bármilyen kenyérrel főételként tálaljuk.
Hasonló receptek
Joghurtos cikóriasaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kukoricás rizssaláta
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Almás kukoricasaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes