Sonkás salátatál
Hozzávalók:
- 15 dkg gépsonka
- 20 dkg gomolyatúró
- 20 dkg kígyóuborka
- 1 csomag retek
- 1 csomag újhagyma
- 1 fej saláta
- 15 dkg paradicsom
- só
- fél dl olívaolaj
- két evőkanál borecet.
Elkészítés:
Az uborkát, a retket, a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Enyhén sózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a csíkokra vágott sonkát, a túrót, végül a cikkekre szelt paradicsomot. Olajjal, ecettel meglocsoljuk, és kellőképpen lehűtve salátalevelekkel bélelt tálkára tálaljuk. Vajjal kent pirított kenyérrel vagy bármilyen kenyérrel főételként tálaljuk.
Hasonló receptek
Burgonyasaláta kovászos uborkával
Saláta, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Körte-camembert saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spirál- tésztás, sajtos tésztasaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes