Raclette-tál
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 15-15 dkg ecetes gyöngyhagyma és csemegeuborka
- 10 dkg füstölt pulykamellfilé
- 15 dkg bajor sonka és baconszalonna
- 4 nagy uborka
- 8 konyhakész leveles pogácsa
- 2 dkg vaj
- 1 kg sajt
- őrölt bors
- csipetnyi tengeri só
Elkészítés:
1. A burgonyát megmossuk és sós vízben, héjában megfőzzük. A hagymákat és a nagy uborkákat lecsöpögtetjük. A húst hideg tányérokra osztjuk. 2. Az uborkákat vastag karikákra vágjuk. 4 szelet bajor sonkát félreteszünk, a maradékot harmonikaszerűen összehajtjuk és a hagymákkal meg az uborkakarikákkal váltakozva mini nyársakra húzzuk. A félretett sonkát apróra vágjuk és ezzel a pogácsákat megtöltjük, közepüket kissé közben benyomkodjuk. Grillen pirosra sütjük. A csemegeuborkákat a pulykaszeletekbe göngyöljük. 3. A baconszalonnát apróra vágjuk. 4 nagy burgonya tetejét (kalapját) levágjuk. Tetejüket keresztben bemetsszük, húsukat kivájjuk és a szalonnakockákkal, a sóval, a vajjal és borssal simára keverünk, majd ezzel megtöltjük a burgonyákat. Grillen pirosra sütjük. 4. A sajtot kettévágjuk, a felét raclettesütőbe tesszük és grillen aranyszínűre, enyhén folyósra grillezzük. Fakéssel a hús és a pogácsák mellé faragjuk. Borssal megszórva kínáljuk.
Hasonló receptek
Göngyölt tojás
Előétel, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Könnyű töltött hagyma
Előétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Aszpikos avokádós rák
Előétel, Közepes
Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes