Pulykacsíkok rizságyon
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamellfilé
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2+2 evőkanál olaj
- 1 nagy fej hagyma
- 10 dkg rizs-vadrizs keverék
- 2,5 dl húsleves (kockából)
- 1 doboz hámozott paradicsom
- só
- bors
- 20 dkg fagyasztott zöldborsó
- 2 evőkanál rizsliszt
- 1 csipet kakukkfű
- 6-8 bazsalikomlevél
- 10 dkg főtt kukorica vagy kukoricakonzerv
- 1 evőkanál margarin
Elkészítés:
A húst vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük a szójaszósszal, lefedjük, 1 órán át a hűtőszekrényben pácoljuk. 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a felkarikázott hagymát, a felét sütőedénybe tesszük, rádobjuk a leöblített rizst, aláöntjük a forró húslevest, lefedjük és 200 ´C fokra előmelegített sütőben puhára pároljuk (25 perc!). A maradék hagymához adjuk a felkockázott paradicsomot levével együtt, sózzuk, borsozzuk és fedő nélkül 20 percig főzzük. Egy másik edénykében 2 evőkanál vízzel puhára pároljuk a zöldborsót. A húst megszórjuk a rizsliszttel és 2 evőkanál felforrósított olajban, folyamatosan kevergetve 3-4 percig sütjük. Hozzáadjuk a paradicsommártást, a kakukkfüvet, a felaprózott bazsalikomot, végül utánasózzuk és összepároljuk. A rizshez keverjük a margarint, majd a lecsepegtetett zöldborsót és kukoricát. Kiborítjuk egy húsos tálra, közepébe púpozzuk a pulykacsíkokat és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Ricottával töltött cukkini
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Francia rakottburgonya 2.
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mandulás marha
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes