Sárgarépacsók
Hozzávalók:
- 2 doboz vagy mélyhűtött bébirépa
- 50 dkg burgonya
- só
- tojás
- 5 dkg vaj
- 4-5 evőkanál liszt
- 1ek tejföl
- reszelt szerecsendió
- 1 csokor petrezselyem.
Elkészítés:
A répát leszűrjük a levét egy lábasba öntjük. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és a répa levében, amit annyi vízzel egészítünk ki, hogy a krumplit éppen ellepje, csipetnyi sóval puhára főzzük. Leszűrjük és a répával együtt áttörjük. A tojást belekeverjük, a vajjal, a liszttel és a tejföllel összedolgozzuk. A szerecsendióval és finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, majd simára keverjük. A masszából csillagcsöves habzsákból egy sütőpapírral bélelt tepsire diónyi halmokat nyomunk. Előmelegített sütőbe ropogósra sütjük. Mártásos húsok mellé köretként kínáljuk.
Hasonló receptek
Sajtos gubácska
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Krumplibohóc
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás csirkefasírt
Egytálétel, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes