Kaliforniai burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál tejföl
- 2-2,5 dl majonéz
- 2 kaliforniai paprika
- 1 evőkanál mustár
- petrezselyemzöld
- 1 fej hagyma
- 4 főtt tojás
- bors
- só
Elkészítés:
Héjában megfőzünk 1 kg burgonyát. Amikor megfőtt, lehúzzuk a héját, de csak hidegen szeleteljük fel. Közben összekeverjük a majonézt, tejfölt és mustárt. Felvágunk egy nagy fej hagymát, megsózzuk és belekeverjük a majonézbe. Felkarikázzuk a burgonyákat és beleforgatjuk a hagymás majonézbe. A tojásokat is megpucoljuk, tojásszeletelővel felkarikázzuk és hozzákeverjük a többihez. Feldarabolunk egy piros és egy zöld vagy sárga kaliforniai paprikát és ezt is hozzáadjuk a többihez, majd vágott petrezselyemmel is megszórjuk. Fontos, hogy sok legyen a majonéz, jó szaftos legyen a salátánk. Néhány órát hagyjuk állni, míg az ízek összeérnek.
Hasonló receptek
Joghurtos cikóriasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Diós-fetás zöldsaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Paradicsomos-spenótos tésztasaláta
Saláta, Könnyű
Vashiány, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes