Csőben sült hús parasztosan
Hozzávalók:
- 1 fej fehér vagy lila káposzta
- 1 kg burgonya
- 1 kg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 szegfűszeg
- 1-1 csokor kakukkfű és petrezselyem
- 1-2 babérlevél
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 6 dkg vaj
- 1 mogyoróhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-1 evőkanál apróra vágott petrezselyem és zsír
- 2 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A szegfűszeget a hagymába szúrjuk. A káposztát megmossuk, torzsáját kivájjuk, vékonyra reszeljük és lobogó sós vízben a hagymával, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel és a babérlevéllel 20 percig főzzük. A húst a vaj harmadában megpároljuk, közben villával folyamatosan mozgatjuk, hogy ne álljon össze. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük, levesszük a tűzről, belekeverjük a tojásokat és a vágott petrezselymet. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, majd a vaj másik részével pürét készítünk belőle. Amikor a káposzta megfőtt, lecsöpögtetjük és a zsírban jól átforgatjuk. Római vagy jénai tálat vajjal kikenünk és rétegenként belerakjuk a káposztát, a húst és a burgonyapürét. A reszelt sajttal megszórjuk, a maradék vajat rámorzsoljuk és sütőben készre sütjük. Forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos palacsinta
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Portugál feijoada
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes