Csőben sült hús parasztosan
Hozzávalók:
- 1 fej fehér vagy lila káposzta
- 1 kg burgonya
- 1 kg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 szegfűszeg
- 1-1 csokor kakukkfű és petrezselyem
- 1-2 babérlevél
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 6 dkg vaj
- 1 mogyoróhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-1 evőkanál apróra vágott petrezselyem és zsír
- 2 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A szegfűszeget a hagymába szúrjuk. A káposztát megmossuk, torzsáját kivájjuk, vékonyra reszeljük és lobogó sós vízben a hagymával, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel és a babérlevéllel 20 percig főzzük. A húst a vaj harmadában megpároljuk, közben villával folyamatosan mozgatjuk, hogy ne álljon össze. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük, levesszük a tűzről, belekeverjük a tojásokat és a vágott petrezselymet. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, majd a vaj másik részével pürét készítünk belőle. Amikor a káposzta megfőtt, lecsöpögtetjük és a zsírban jól átforgatjuk. Római vagy jénai tálat vajjal kikenünk és rétegenként belerakjuk a káposztát, a húst és a burgonyapürét. A reszelt sajttal megszórjuk, a maradék vajat rámorzsoljuk és sütőben készre sütjük. Forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Zöldséges marhahús
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rakott Burgonya
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rakott kenyér
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes