Sonkás túrógombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg juhtúró
- 10 dkg vaj
- 20 dkg főtt
- füstölt sonka
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A juhtúrót a vajjal habosra keverjük. A sonkát egészben apró kockákra vágjuk és a finomra aprított metélőhagymával együtt a túróba dolgozzuk. A masszát fél órára a hűtőbe tesszük, majd kis gombócokat formálunk belőle, amiket az apróra vágott petrezselyem és a frissen őrölt bors keverékébe forgatunk. Pirítóssal és hónapos retekkel kínáljuk.
Hasonló receptek
őszibarackos csirkecomb
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Saláta füstölt pisztránggal
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Krumplibohóc
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes