Hamburgi gombasaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 10 dkg póréhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 paradicsom
- 1 fej saláta
- 10 dkg uborka
- só
- bors
- 1 citrom leve
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál mustár
- 2 dl olaj
- 1 dl tejföl
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát cikkekre, a többit kockára vágjuk. Keverőtálban a tojássárgákat és a mustárt habverővel elkezdjük habosra keverni. Vékony sugárban hozzácsurgatjuk az olajat. Az így kapott majonézalapba belekeverjük a tejfölt, a citrom levét és a darabolt zöldségeket. Ízesítjük sóval és őrölt borssal.
Hasonló receptek
Almás sajtsaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Burgonyás lencsesaláta pirított csirkemájjal
Saláta, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sonkasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes