Hamburgi gombasaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 10 dkg póréhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 paradicsom
- 1 fej saláta
- 10 dkg uborka
- só
- bors
- 1 citrom leve
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál mustár
- 2 dl olaj
- 1 dl tejföl
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát cikkekre, a többit kockára vágjuk. Keverőtálban a tojássárgákat és a mustárt habverővel elkezdjük habosra keverni. Vékony sugárban hozzácsurgatjuk az olajat. Az így kapott majonézalapba belekeverjük a tejfölt, a citrom levét és a darabolt zöldségeket. Ízesítjük sóval és őrölt borssal.
Hasonló receptek
Sajtkrémes tésztasaláta
Saláta, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtsaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonyás lencsesaláta pirított csirkemájjal
Saláta, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes