Boros csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna
- 10 dkg paradicsompüré
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál mustár
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, kettévágjuk, besózzuk. A szalonnát nagyon vékonyan felszeleteljük. A sütőt 200?C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kibélelünk a szalonna felével. Ráfektetjük a húsdarabokat. A paradicsompürét elkeverjük a borral, a mustárral, a citrom levével és reszelt héjával. A mártást a húsra öntjük. Befedjük a maradék szalonnával. Kevés vizet öntünk a hús alá, a tálat alufóliával befedjük és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Majd eltávolítjuk a fóliát, ha kell, pótoljuk az elpárolgott nedvességet (ne hideg vízzel vagy borral, mert a tál elrepedhet!) és a combokat ropogós pirosra sütjük. A tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Egy adag energiatartalma: 255 kcalSzénhidrát: 12.3 g
Hasonló receptek
Csirkemell a la pannónia
Húsétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos-húsos párnácskák
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött sertéskaraj
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes