Könnyű töltött hagyma
Hozzávalók:
- 2 szál vastagabb póréhagyma
- 20 dkg juhtúró
- 10 dkg margarin
- 2 gerezd fokagyma
- 3 erős paprika
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- kömény
Elkészítés:
A póréhagyma fehér részét 10 cm hosszúságúra levágjuk és mindegyik közepét kinyomjuk a vastagabb vége felé. A túrót átpasszírozzuk és elkeverjük a margarinnal. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét és az áttört fokhagymát, majd az apróra vágott erőspaprikát. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a köményt. A töltelékkel megtöltjük a póréhagymát, majd hűtőbe tesszük és pihentetjük. Ferdére szelve rozskenyérrel kínáljuk
Hasonló receptek
Zöldséggel körített juhtúrós tojástál
Előétel, Közepes
Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes
Mogyorós sajtgolyó
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes
Zöldséges hajdina
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes