Tzatziki saláta 2.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb kígyóuborka
- 1 nagy pohár sovány
- sűrű tejföl
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor kapor
- bors
- só
Elkészítés:
Az uborkát a nagylyukú reszelőn lereszeljük és besózzuk. Állni hagyjuk, hogy a levét kiengedje, majd alaposan kifacsarjuk. A tejfölt összekeverjük az átnyomott fokhagymával, az apróra vágott kaporral, egy csipet borsot teszünk rá és beleforgatjuk a kifacsart uborkát. Finomabb, ha van ideje kicsit összeérni, hogy az ízek kellemesen lágyak legyenek. Akkor az igazi, ha jó sűrű. A tetejére paradicsomot karikázunk és roston sült hússal vagy grillcsirkével tálaljuk.
Hasonló receptek
Burgonyás lencsesaláta pirított csirkemájjal
Saláta, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gyümölcssaláta túrókémmel
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Görög saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes