Tzatziki saláta 2.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb kígyóuborka
- 1 nagy pohár sovány
- sűrű tejföl
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor kapor
- bors
- só
Elkészítés:
Az uborkát a nagylyukú reszelőn lereszeljük és besózzuk. Állni hagyjuk, hogy a levét kiengedje, majd alaposan kifacsarjuk. A tejfölt összekeverjük az átnyomott fokhagymával, az apróra vágott kaporral, egy csipet borsot teszünk rá és beleforgatjuk a kifacsart uborkát. Finomabb, ha van ideje kicsit összeérni, hogy az ízek kellemesen lágyak legyenek. Akkor az igazi, ha jó sűrű. A tetejére paradicsomot karikázunk és roston sült hússal vagy grillcsirkével tálaljuk.
Hasonló receptek
Dinnyesaláta juhsajttal
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fiatalító saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes
Liechtensteini Homár saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes