Tzatziki saláta 2.

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 1 nagy pohár sovány
  • sűrű tejföl
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor kapor
  • bors

Elkészítés:

Az uborkát a nagylyukú reszelőn lereszeljük és besózzuk. Állni hagyjuk, hogy a levét kiengedje, majd alaposan kifacsarjuk. A tejfölt összekeverjük az átnyomott fokhagymával, az apróra vágott kaporral, egy csipet borsot teszünk rá és beleforgatjuk a kifacsart uborkát. Finomabb, ha van ideje kicsit összeérni, hogy az ízek kellemesen lágyak legyenek. Akkor az igazi, ha jó sűrű. A tetejére paradicsomot karikázunk és roston sült hússal vagy grillcsirkével tálaljuk.

Hasonló receptek

Dinnyesaláta juhsajttal

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Fiatalító saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Liechtensteini Homár saláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: