Sült csirke joghurtos burgonyával
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 80 dkg burgonya
- 4 evőkanál olaj
- 3 mokkáskanál garam masala fűszerkeverék
- 2 fej vöröshagyma
- fél mokkáskanál pirospaprika
- 4 dkg vaj
- 2,5 dl joghurt
- 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük, majd meghámozzuk és kockákra vágjuk. 1 evőkanál olajat elkeverünk 1 mokkáskanál garam masalával, sózzuk, borsozzuk és ezzel a páccal bekenjük a csirkecombokat. Tepsibe tesszük és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt (közben egyszer megfordítva) puhára sütjük. A finomra vágott hagymát egy nagyobb serpenyőben, a felforrósított vajban és a maradék olajban megfuttatjuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Beleforgatjuk a burgonyát és addig sütjük, amíg pirulni kezd. Levesszük a tűzről, összekeverjük a joghurttal, majd visszatesszük a tűzre és kislángon kb. 5 perc alatt összefőzzük. Meghintjük petrezselyemmel és a megsült csirkével tányérokra rakva azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Tarka burgonyatál
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Májjal töltött tök
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes