Karfiolos pulykatokány
Hozzávalók:
- 70 dkg pulykacombfilé
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- fél dl olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- petrezselyem
Elkészítés:
A forró olívaolajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd szórjuk bele a csíkokra darabolt húst és fehéredésig süssük. Sóval, borssal, mustárral fűszerezzük, öntsünk alá két deci vizet és fedővel letakarva, háromnegyedig pároljuk meg a húst. Ha túl kevés a szaftja, pótoljuk vízzel. A karfiolt szedjük kisebb rózsákra és adjuk a raguhoz. Szórjuk meg petrezselyemmel és közepes tűzön, fedő nélkül pároljuk készre. Mielőtt levesszük a tűzről, a kevés forró szafttal elkevert tejfölt öntsük a tokányhoz.
Hasonló receptek
Lecsós pulykamell
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Prágai sonkás szelet
Húsétel, Nehéz
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Hagymás-tejfölös csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes