Házi sajt- finn recept
Hozzávalók:
- 1 l aludt tej
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- vagy őrölt kömény
Elkészítés:
Az aludt tejet és a tejfölt elkeverjük. Lassú tűzön addig főzni, amíg el nem kezd besűrűsödni, ekkor lehúzzuk a tűzről. Fűszerezzük, ízlés szerint, lehet akár mással is. Egy gézzel kibélelt szitába tesszük, lecsöpögtetjük. A masszát kicsit még összenyomjuk, majd egy zárható edényben kb. 2 napig érleljük.
Hasonló receptek
Sajtbombak
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kecskesajtos palacsinta olajbogyóval
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Cukkinikrém
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes