Házi sajt- finn recept
Hozzávalók:
- 1 l aludt tej
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- vagy őrölt kömény
Elkészítés:
Az aludt tejet és a tejfölt elkeverjük. Lassú tűzön addig főzni, amíg el nem kezd besűrűsödni, ekkor lehúzzuk a tűzről. Fűszerezzük, ízlés szerint, lehet akár mással is. Egy gézzel kibélelt szitába tesszük, lecsöpögtetjük. A masszát kicsit még összenyomjuk, majd egy zárható edényben kb. 2 napig érleljük.
Hasonló receptek
Juhsajtos burgonyaszuflé
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Prágai sonkatekercs
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Málnakrém leves
Előétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes