Svájci újburgonya

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Crohn, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 15 dkg zsírszegénysajt
  • 3 pohár joghurt (3×2dl)
  • 1 pohár tejföl (1×2dl)
  • 4 tojás
  • petrezselyem
  • (bors)

Elkészítés:

A burgonyát nem túl vastag szeletekre szeljük (2-3 mm) és sütőben megsütjük, majd olajozott tepsibe rakjuk, (ha nem itatjuk fel a burgonyáról az összes olajat, akkor nem szükséges kiolajozni a tepsit), sózzuk. A joghurtot, tejfölt összekeverjük a 4 tojással. Petrezselyemmel és borssal ízesítjük az így elkészült öntetet, amit a burgonyára öntjük egyenletesen. Reszelt sajttal megszórjuk. Kb. 180-200 fokon sütjük, amíg a sajt el nem kezd pirulni. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Parajtorta

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Juhtúrós csőben sült brokkoli

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sült spenót

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: