Svájci újburgonya
Hozzávalók:
- 2 kg burgonya
- 15 dkg zsírszegénysajt
- 3 pohár joghurt (3×2dl)
- 1 pohár tejföl (1×2dl)
- 4 tojás
- petrezselyem
- só
- (bors)
Elkészítés:
A burgonyát nem túl vastag szeletekre szeljük (2-3 mm) és sütőben megsütjük, majd olajozott tepsibe rakjuk, (ha nem itatjuk fel a burgonyáról az összes olajat, akkor nem szükséges kiolajozni a tepsit), sózzuk. A joghurtot, tejfölt összekeverjük a 4 tojással. Petrezselyemmel és borssal ízesítjük az így elkészült öntetet, amit a burgonyára öntjük egyenletesen. Reszelt sajttal megszórjuk. Kb. 180-200 fokon sütjük, amíg a sajt el nem kezd pirulni. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Túrós burgonyakrém
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Márványsajttal sült édesburgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Feta sajtos spenot
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes