Svájci újburgonya

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Crohn, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 15 dkg zsírszegénysajt
  • 3 pohár joghurt (3×2dl)
  • 1 pohár tejföl (1×2dl)
  • 4 tojás
  • petrezselyem
  • (bors)

Elkészítés:

A burgonyát nem túl vastag szeletekre szeljük (2-3 mm) és sütőben megsütjük, majd olajozott tepsibe rakjuk, (ha nem itatjuk fel a burgonyáról az összes olajat, akkor nem szükséges kiolajozni a tepsit), sózzuk. A joghurtot, tejfölt összekeverjük a 4 tojással. Petrezselyemmel és borssal ízesítjük az így elkészült öntetet, amit a burgonyára öntjük egyenletesen. Reszelt sajttal megszórjuk. Kb. 180-200 fokon sütjük, amíg a sajt el nem kezd pirulni. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Túrós burgonyakrém

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Márványsajttal sült édesburgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Feta sajtos spenot

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: