Liechtensteini Homár saláta
Hozzávalók:
- 4 személyes adag
- 60 g csiperkegomba
- 15 ml vaj
- 450 g főtt
- kockára vágott homár hús
- 80 ml szűz olíva olaj
- 45 ml citromlé
- 3 ml száraz mustár
- 1 ml (mindegyikből) só
- bors
- paprika
- 250 ml tejszín
- 4 salátalevelek
- 1 vöröshagyma karikára vágva
Elkészítés:
Megmossuk a gombákat, száraitól megtisztítjuk. Egy serpenyőben forró vajban megsütjük. A főtt homár húst egy edénybe tesszük. Összekeverjük az olajat a citromlével, mustárral és fűszerekkel. Felverjük a tejszínt, majd belekeverjük a fűszeres citromlét. Ráöntjük a homárra. Lehűtjük. Nagyon hidegre hűtött tányérokra rakjuk a saláta leveleket. A homárból teszünk rá egy adagot. A sült gombával és hagymakarikákkal díszitve tálaljuk.
Hasonló receptek
Sonkasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos nyári saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Diétás franciasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes