juhsajtos burgonyaszuflé
Hozzávalók:
- 1 kg újburgonya
- 15 dkg juhsajt
- 1 dl tejszín
- 2 tojás
- vaj
- bazsalikom
- kakukkfű
- petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Kapargassuk le az újkrumpli héját, majd sós, petrezselymes vízben főzzük félig puhára. Csepegtessük le. A juhsajtot reszeljük le, keverjük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan dolgozzuk hozzá a tojásokat. Szórjuk meg bazsalikommal és kakukkfűvel. Vajazzunk ki egy tűzálló edényt, tegyük bele a félig megfőtt újkrumplit, öntsük rá a juhsajtos masszát, a tetejét szórjuk meg sajtdarabokkal és 180-200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg.
Hasonló receptek
Rák Marsala szószban
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Görög lecsó
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sáfrányos-csirkés rizs
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes