Gombával töltött burgonya
Hozzávalók:
- 8 nagyobb burgonya
- 20 dkg gomba
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 2 dkg vaj
- olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és kivájjuk. A gombát apróra vágjuk, petrezselymes olajon megpároljuk. A burgonya kivájt részét villával összetörjük, belekeverjük a gombát, sóval, borssal ízesítjük. Megtöltjük a kivájt burgonyákat, kivajazott tálban egymás mellé fektetjük. Tejföllel meglocsolva sütjük meg.
Hasonló receptek
Füstölt sajtos lepény (Húsmentes)
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejszínes-sajtos újburgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Halas tészta kollégium módra (görög salátával)
Vegetáriánus, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes