Zöldbabfőzelék másképpen
Hozzávalók:
- 1/2 kg zöldbab
- 3 burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- tej
- tejföl ízlés szerint
Elkészítés:
Enyhe sós vízben főzzük meg a megmosott és centis darabokra vágott sárgahüvelyű babot, valamint apró kockára vágott újburgonyát. A vízbe két gerezd fokhagymát teszünk, apróra vágva vagy zúzva. Amikor megfőtt a bab, kicsi rántással berántjuk, de víz helyett tejjel engedjük fel a rántást. Egyet rottyan, levesszük a tűzről és utána kb. fél tejfölt elkeverünk tejjel, amit hozzáadunk keveréssel a főzelékhez.
Hasonló receptek
Sajtos burgonya
Köret, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Paradicsomos padlizsán
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kecskesajtos rizs
Köret, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes