Röszti
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 10 dkg vaj/olaj
- 1-2 fej hagyma
- ételízesítő
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük és még melegen meghámozzuk. Hagyjuk megdermedni. Nagy lyukú reszelőn a hagymával együtt lereszeljük és fűszerezzük. Két tenyerünk közt 1-2 kanálnyi masszát kissé összelapítunk, deszkára tesszük, majd pl. borospohárral formákat szúrunk ki belőle. Serpenyőben a vaj / olaj negyed részét megolvasztjuk, beletesszük az alakzatokat és lassú tűzön aranybarnára sütjük. Pár perc múlva óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. A többi adagot is így készítjük el. Fatálon vagy tányéron tálaljuk.
Hasonló receptek
Lángos fánk
Köret, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Párolt lilakáposzta
Köret, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sáfrányos rizottó
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes