Röszti
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 10 dkg vaj/olaj
- 1-2 fej hagyma
- ételízesítő
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük és még melegen meghámozzuk. Hagyjuk megdermedni. Nagy lyukú reszelőn a hagymával együtt lereszeljük és fűszerezzük. Két tenyerünk közt 1-2 kanálnyi masszát kissé összelapítunk, deszkára tesszük, majd pl. borospohárral formákat szúrunk ki belőle. Serpenyőben a vaj / olaj negyed részét megolvasztjuk, beletesszük az alakzatokat és lassú tűzön aranybarnára sütjük. Pár perc múlva óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. A többi adagot is így készítjük el. Fatálon vagy tányéron tálaljuk.
Hasonló receptek
Zöldséggaluska
Köret, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Spanyol tortilla
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsános lecsó
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes