Karfiolleves lazaccal
Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 1 fej vöröshagyma
- 1 póréhagyma (fehér része)
- 1 zellerszár
- 5 dkg vaj
- 25 dkg burgonya
- 40 dkg lazac (nyers)
- 20 dkg lazac (füstölt)
- 2 evőkanál kapor (apróra vágott)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a hagymát apróra, a zellerszárat és a pórét kis darabokra vágjuk. A hagymát, a pórét, a zellert vajban megpároljuk, majd 1 liter vízzel felöntjük, beletesszük a karfiolt, felforraljuk és 20 percig főzzük. A burgonyákat kis kockákra, a nyers lazacot nagyobb darabokra vágjuk. A levest turmixoljuk, majd újra felforraljuk, beletesszük a nyers lazacdarabokat és a burgonyát. Sóval, borssal ízesítjük, majd 10 percig kislángon főzzük. A füstölt lazacot csíkokra vágjuk. A levest tányérokra adagoljuk, a füstölt lazacdarabokat a tetejükre osztjuk és kaporral megszórjuk.
Hasonló receptek
Csirkeragu leves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Frankfurti leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonyaleves (sószegény)
Leves, Közepes
Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes