Sonkás rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 10-20 dkg sonka (a mennyiség a karfiol nagyságától függ)
- 3 főtt tojás
- 1 nyers tojás
- 1 kis pohár tejföl
- reszelt sajt
- só
- ételízesítő
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem és megfőzöm ételízesítős vízben. A sonkát (ki milyet szeret, akár húsvéti maradékból is készülhet, vagy gépsonka, vagy csirkesonka, stb.) apróra összevágom, a főtt tojást felkarikázom. Tűzálló tálat kikenek margarinnal (lehet zsemlemorzsázni is) és belerétegezem a karfiolt, tojást, sonkát, tetején is karfiol legyen. A tejfölbe belekeverem a nyers tojást, kicsit megsózom és nyakon öntöm vele a karfiolt, végül jó bőven megszórom reszelt sajttal. Sütőben pirosra sütöm.
Hasonló receptek
Kagylótészta csirkehússal és gombával
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás, csirkemájas rakott burgonya
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Piperade
Egytálétel, Könnyű
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes