Mozzarrelával töltött csirkemell, parajágyon
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 20 dkg aszalt paradicsom
- 20 dkg mozzarellagolyó
- 1 csokor újhagyma
- olaj
- bazsalikom
- őrölt bors
- só
- 50 dkg spenót
- 6 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A töltelékhez karikázzuk fel az újhagymát, egy kanál olajban pirítsuk meg, majd szórjuk bele az összevágott aszalt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg bazsalikommal, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a lecsepegtetett mozzarella-golyócskákat. A csirkemellekbe hosszanti irányban vágjunk zsebeket, kívülről sózzuk, borsozzuk, belül pedig töltsük meg a raguval. Fogvájóval zárjuk le és kiolajozott tűzálló tálban, 170 °C-on 25 perc alatt süssük készre. A körethez tisztítsuk meg a parajt, kevés vajban pároljuk meg, közben sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítsük.
Hasonló receptek
Finom fűszeres máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemell Mérő módra
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos pulyka rolád
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes