Mozzarrelával töltött csirkemell, parajágyon
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 20 dkg aszalt paradicsom
- 20 dkg mozzarellagolyó
- 1 csokor újhagyma
- olaj
- bazsalikom
- őrölt bors
- só
- 50 dkg spenót
- 6 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A töltelékhez karikázzuk fel az újhagymát, egy kanál olajban pirítsuk meg, majd szórjuk bele az összevágott aszalt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg bazsalikommal, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a lecsepegtetett mozzarella-golyócskákat. A csirkemellekbe hosszanti irányban vágjunk zsebeket, kívülről sózzuk, borsozzuk, belül pedig töltsük meg a raguval. Fogvájóval zárjuk le és kiolajozott tűzálló tálban, 170 °C-on 25 perc alatt süssük készre. A körethez tisztítsuk meg a parajt, kevés vajban pároljuk meg, közben sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítsük.
Hasonló receptek
Sajttal töltött tárkonyos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tonhal aszalt szilvával
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mogyorós csirkemell (japán recept)
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák