Fűszeres sajtos egytál
Hozzávalók:
- 4 burgonya
- 40 dkg sonka
- 60 dkg sajt
- őrölt bors
- só#A hagymás krémhez: 6 fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 kakukkfűág
- 1 babérlevél
- 3 dl barna sör
- 2 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál almaszörp
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, sós vízben megfőzzük. A krémhez a hagymát felkockázzuk és a vajban megpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, kakukkfűvel megszórjuk, beletesszük a babérlevelet és ráöntjük a sört. 30 percig főzzük. A kakukkfüvet és a babért kivesszük, a tűzről levett hagymához adjuk az ecetet és a szirupot. A sonkát felszeleteljük. A sajtot fél cm vastag szeletekre vágjuk. A burgonyákat kettévágjuk, közepüket kivájjuk és a hagymás krémmel megtöltjük. A sajtot megolvasztjuk. A tányérokra osztjuk a burgonyákat, a sonkával körítjük és mellétesszük a sajtot.
Hasonló receptek
Sajtos rakott zöldség
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Cserepes zöldségtál
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csőben sült hús parasztosan
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes