Padlizsánnal töltött gomba
Hozzávalók:
- 40 dkg padlizsán
- 1dl olívaolaj
- 10szál friss bazsalikom
- 1szál póréhagyma
- fél hagyma
- 10 dkg kaliforniai paprika
- 1dl paradicsomlé
- 8 sampinyon gomba
- 1gerezd fokhagyma
- csipet só
- őrölt bors
- 5 dkg vaj.
Elkészítés:
A padlizsánt megtisztítjuk és kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben olívaolajon sütjük, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk, félretesszük. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a felaprózott póréhagymát, hagymát és a kaliforniai paprikát, majd rátesszük a padlizsánt és a paradicsomlével felöntjük. Borsozzuk, préselt fokhagymát adunk hozzá és kb. 1/2 órát állni hagyjuk. Az egész gombákat jól megmossuk, a törzsét levágjuk és papírtörlővel szárazra itatjuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk és mindegyik belsejébe 1-1 vajdarabkát helyezünk. Alufólia darabokat alaposan bevajazunk és ráfektetjük a gombafejeket, majd belsejükbe belemerjük a padlizsános keveréket, befedjük az üres gombafejekkel és alufóliával alaposan becsomagolva kb. 180 fokos sütőben 20 percet sütjük.
Hasonló receptek
Tejszínes-sajtos újburgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajttekercs
Vegetáriánus, Könnyű
Crohn, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Töltött burgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes