Sajtos húsfalatok
Hozzávalók:
- 75 dkg sertés szűzpecsenye vagy csirkemmell
- 2 evőkanál olaj + 1 evőkanál vaj
- 2 dl húsleves (kockából)
- 20 dkg krémsajt (pl.tömlős camping sajt)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor vegyes zöldfűszer (bazsalikom
- majoránna
- oregánó
- zsálya)
- 1/2 szerecsendió reszelve
- só
- bors
Elkészítés:
A húst kockára vágjuk és az olaj és vaj keverékén aranybarnára pirítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd fedő alatt még 15 percig sütjük-pároljuk. Ezután a húst kivesszük. A visszamaradt pecsenyelét felöntjük a húslevessel és összeforraljuk. Belekeverjük a krémsajtot és addig főzzük, amíg fel nem olvad. Rászórjuk a finomra vágott fokhagymát és a fűszereket, visszarakjuk a húst és összeforraljuk. Köretként galuskát kínálunk hozzá.
Hasonló receptek
Serpenyőben sült vörösboros csirke
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Brokkolis lazac
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pekingi pulykaérmék vadrizzsel
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes