Sajtos húsfalatok
Hozzávalók:
- 75 dkg sertés szűzpecsenye vagy csirkemmell
- 2 evőkanál olaj + 1 evőkanál vaj
- 2 dl húsleves (kockából)
- 20 dkg krémsajt (pl.tömlős camping sajt)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor vegyes zöldfűszer (bazsalikom
- majoránna
- oregánó
- zsálya)
- 1/2 szerecsendió reszelve
- só
- bors
Elkészítés:
A húst kockára vágjuk és az olaj és vaj keverékén aranybarnára pirítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd fedő alatt még 15 percig sütjük-pároljuk. Ezután a húst kivesszük. A visszamaradt pecsenyelét felöntjük a húslevessel és összeforraljuk. Belekeverjük a krémsajtot és addig főzzük, amíg fel nem olvad. Rászórjuk a finomra vágott fokhagymát és a fűszereket, visszarakjuk a húst és összeforraljuk. Köretként galuskát kínálunk hozzá.
Hasonló receptek
Tökfőzelék: Update2
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos zeller párizsiasan
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély
Kecskesajtos brokkoli
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes