Sajtos húsfalatok

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 75 dkg sertés szűzpecsenye vagy csirkemmell
  • 2 evőkanál olaj + 1 evőkanál vaj
  • 2 dl húsleves (kockából)
  • 20 dkg krémsajt (pl.tömlős camping sajt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor vegyes zöldfűszer (bazsalikom
  • majoránna
  • oregánó
  • zsálya)
  • 1/2 szerecsendió reszelve
  • bors

Elkészítés:

A húst kockára vágjuk és az olaj és vaj keverékén aranybarnára pirítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd fedő alatt még 15 percig sütjük-pároljuk. Ezután a húst kivesszük. A visszamaradt pecsenyelét felöntjük a húslevessel és összeforraljuk. Belekeverjük a krémsajtot és addig főzzük, amíg fel nem olvad. Rászórjuk a finomra vágott fokhagymát és a fűszereket, visszarakjuk a húst és összeforraljuk. Köretként galuskát kínálunk hozzá.

Hasonló receptek

Főtt tészta fűszeres parajmártással

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Vashiány

Sajtos-tejfölös tészta

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos rakott krumpli

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: