Sajtos húsfalatok

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 75 dkg sertés szűzpecsenye vagy csirkemmell
  • 2 evőkanál olaj + 1 evőkanál vaj
  • 2 dl húsleves (kockából)
  • 20 dkg krémsajt (pl.tömlős camping sajt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor vegyes zöldfűszer (bazsalikom
  • majoránna
  • oregánó
  • zsálya)
  • 1/2 szerecsendió reszelve
  • bors

Elkészítés:

A húst kockára vágjuk és az olaj és vaj keverékén aranybarnára pirítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd fedő alatt még 15 percig sütjük-pároljuk. Ezután a húst kivesszük. A visszamaradt pecsenyelét felöntjük a húslevessel és összeforraljuk. Belekeverjük a krémsajtot és addig főzzük, amíg fel nem olvad. Rászórjuk a finomra vágott fokhagymát és a fűszereket, visszarakjuk a húst és összeforraljuk. Köretként galuskát kínálunk hozzá.

Hasonló receptek

Sárgarépabundában sült pulykasteak

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Borjútekercs zöldségekkel

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Karfiol vajas morzsával

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: