Sonkás egytál

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg sampinyon gomba
  • 2 evőkanál citromlé
  • 20 dkg gépsonka
  • 40 dkg hosszú szemű rizs
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 7,5 dl húsleves (kockából)
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, megcsepegtetjük citromlével. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A rizst megmossuk. A vajat felforrósítjuk és megpároljuk benne a gombát. Az olajat felforrósítjuk és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a rizst és kissé megpirítjuk. A gombát, a sonkát belekeverjük, aláöntjük a húslevest, sóval ízesítjük és fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Lefedve még 15 percig állni hagyjuk. Megszórjuk reszelt sajttal és tálaljuk.

Hasonló receptek

Sajtos gubácska

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ázsiai gombás-húsos fasírt

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Virslis rakottas

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn

Új keresés

Válasszon diétát: