Sonkás egytál

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg sampinyon gomba
  • 2 evőkanál citromlé
  • 20 dkg gépsonka
  • 40 dkg hosszú szemű rizs
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 7,5 dl húsleves (kockából)
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, megcsepegtetjük citromlével. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A rizst megmossuk. A vajat felforrósítjuk és megpároljuk benne a gombát. Az olajat felforrósítjuk és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a rizst és kissé megpirítjuk. A gombát, a sonkát belekeverjük, aláöntjük a húslevest, sóval ízesítjük és fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Lefedve még 15 percig állni hagyjuk. Megszórjuk reszelt sajttal és tálaljuk.

Hasonló receptek

Padlizsános-cukkinis csirkecomb

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajttorta sonkával

Egytálétel, Közepes

Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Banános birkaragu rizskoszorúval

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: