Sonkás egytál
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 20 dkg sampinyon gomba
- 2 evőkanál citromlé
- 20 dkg gépsonka
- 40 dkg hosszú szemű rizs
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olaj
- 7,5 dl húsleves (kockából)
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, megcsepegtetjük citromlével. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A rizst megmossuk. A vajat felforrósítjuk és megpároljuk benne a gombát. Az olajat felforrósítjuk és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a rizst és kissé megpirítjuk. A gombát, a sonkát belekeverjük, aláöntjük a húslevest, sóval ízesítjük és fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Lefedve még 15 percig állni hagyjuk. Megszórjuk reszelt sajttal és tálaljuk.
Hasonló receptek
Padlizsános-cukkinis csirkecomb
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajttorta sonkával
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Banános birkaragu rizskoszorúval
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes