Sárga burgonyaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • kevés olaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 40 dkg burgonya
  • 100 ml joghurt
  • 1 zöldpaprika
  • majoránna
  • kurkuma
  • 1 citrom

Elkészítés:

A minimális olajon megfonnyasztjuk a reszelt hagymát, rászórunk 1 kevés majoránnát és kurkumát, végül ráreszeljük egy egész citrom héját. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felöntjük vízzel, megsózzuk és megfőzzük egy darab zöldpaprika társaságában. Ha kész és már kihűlt egy kicsit, egy pohárka elhabart joghurttal savanyítjuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Francia zöldségkrémleves (Sopa de Farid)

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkehúsleves póréhagymával

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldséges karfiolleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: