Sárga burgonyaleves
Hozzávalók:
- kevés olaj
- 1 kis fej hagyma
- 40 dkg burgonya
- 100 ml joghurt
- 1 zöldpaprika
- majoránna
- kurkuma
- 1 citrom
- só
Elkészítés:
A minimális olajon megfonnyasztjuk a reszelt hagymát, rászórunk 1 kevés majoránnát és kurkumát, végül ráreszeljük egy egész citrom héját. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felöntjük vízzel, megsózzuk és megfőzzük egy darab zöldpaprika társaságában. Ha kész és már kihűlt egy kicsit, egy pohárka elhabart joghurttal savanyítjuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Gombakrém leves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség
Karfiolleves lazaccal
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldbabpüré leves
Leves, Közepes
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes