Tzatziki saláta 3.
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 50 dkg joghurt
- pár szem olajbogyó
- 3 gerezd fokhagyma
- 3/4 teáscsésze olívaolaj
- bors
- só
Elkészítés:
Meghámozzuk az uborkát és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Kinyomjuk a levét, vagy egy szűrőben hagyjuk, hogy magától lecsurogjon. A fokhagymát átpréseljük egy fokhagymazúzón. A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az uborkát, a fokhagymát, sót, borsot és az olajat. Szép lassan elkeverjük. A tzatziki akkor az igazi, ha a villánkat felemelve és megfordítva nem folyik le róla a saláta.
Hasonló receptek
Kukoricás rizssaláta
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Waldorf saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült húsos saláta
Saláta, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes