Sajtszószos spenót
Hozzávalók:
- 1 kg friss spenót
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg márványsajt
- 2 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 1 dl fehérbor
- 1,5 dl tejszín
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sajtot kis darabokra tördeljük/vagdaljuk. A spenótot nedvesen tálba tesszük és lefedve addig pároljuk, amíg a levelek éppen összeesnek. Lecsepegtetjük. A szószhoz felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a sajtot és kevergetve felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről. A tojássárgáját felverjük, összekeverjük a borral és a tejszínnel. Hozzáadjuk a sajthoz, a spenótra öntjük. Fehér, sült húsokhoz kínáljuk.
Hasonló receptek
Sonkás spenót
Szósz, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Házi pesto
Szósz, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Pizza szósz
Szósz, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes