Ananászos-sonkás rizssaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg hosszúszemű rizs
- só
- őrölt fehér bors
- 1-1 piros és zöld húsú paprika
- 1 kis fej fodros saláta
- 2-3 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg sonka
- 10 dkg ananászbefőtt
- 150 g majonéz
- 1,5 dl natúr joghurt
- 1 evőkanál citromlé
- 1 citrom
Elkészítés:
A rizst enyhén sós vízben - ügyelve arra, hogy szét ne főjön - puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lerázzuk róla a vizet és hagyjuk teljesen kihűlni. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és vékonyan felszeleteljük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, konyharuhával szárazra lapogatjuk és falatnyi darabkákra tépkedjük. Az újhagymát megtisztítjuk, majd egy kevés zöldjével együtt, rézsútosan felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük és néhány levélke kivételével finomra aprózzuk. A sonkát vékony csíkokra szeljük, az ananászt leszűrjük és apróra vágjuk. A majonézt elkeverjük a joghurttal, ízlés szerint citromlével, sóval, fehér borssal, végül a petrezselyemmel. A salátát lapos tál aljára szórjuk. Az összes felaprózott hozzávalót lazán a rizshez keverjük és a salátaágy tetejére halmozzuk. Bevonjuk a majonézmártással, végül a vékony gerezdekre vágott citrommal és a félretett petrezselyemmel díszítve tálaljuk. A szépség kedvéért csak az asztalnál keverjük össze.
Hasonló receptek
Diétás franciasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fiatalító saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes
Frankfurti saláta
Saláta, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes