Aszpikos avokádós rák

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 uborka
  • 6 zselatinlap
  • 2 citrom (leve)
  • 3 avokádó (érett)
  • 25 dkg gomolya sajt
  • 35 dkg (konzerv) rákhús
  • 3 dl tejszín
  • 2 evőkanál reszelt torma
  • őrölt bors

Elkészítés:

1. Az uborkákat felkarikázzuk, megsózzuk és 1 óráig állni hagyjuk. 22 cm hosszú és 8 cm széles mély formát olajjal kikenünk. 3 zselatinlapot 10 percre hideg vízbe áztatunk. 2 evőkanál citromlevet megmelegítünk és a tűzről levéve belekeverünk 2 kinyomkodott zselatinlapot. 2. Az avokádókat meghámozzuk, kimagozzuk, kettőt apróra vágunk, majd pürésítjük. Belekeverünk 2 evőkanál citromlevet, a gomolya sajtot és sóval, borssal ízesítjük. A maradék avokádót kockákra vágjuk és a maradék citromlével meglocsoljuk. 3. A maradék zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A rákot lecsöpögtetjük. Ha szükséges, vastag részeit levesszük. 2 evőkanál ráklevet megmelegítünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tormát és a zselatinos rákot. 4. Az uborkakarikák egy részével a forma alját és az oldalát befedjük. Az avokádókrém felét, a tormás krém felét, a rákot és az avokádókockákat a formába rétegezzük, majd a maradék avokádókrém és tormás krém következik. Az uborkakarikákkal befedjük. Letakarva 12 órára hűtőbe tesszük.

Hasonló receptek

Lazacos-sonkás hajdinapalacsinta

Előétel, közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtfelfújt

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Kacsamáj roueni mártáson

Előétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: